Descripción:
La indústria alimentària consumeix una part important dels recursos hídrics, que cada dia són més escassos i valorats. Les aigües residuals dels processos productius han de ser tractades degudament per adequar-les a les exigències de l’entorn i a les limitacions que la legislació determina. Els conceptes principals es defineixen al primer capítol. A continuació es descriuen els processos de tractament d’aigua més importants. Com és lògic, molts d’aquests processos de tractament no són exclusius de les indústries alimentàries, sinó que són comuns al tractament d'aigües per a qualsevol indústria. El tercer capítol fa èmfasi especialment en les característiques diferenciadores de les indústries alimentàries i també se'n detallen amb més profunditat algunes de les més importants. Al quart capítol s’introdueixen els detalls del dimensionament de les instal·lacions de tractament més importants, a fi de completar la descripció dels tractaments feta al capítol anterior amb unes orientacions que permetin al tècnic no sols conèixer els processos i les instal·lacions sinó també desenvolupar projectes de disseny. Finalment, es fa una descripció de les tendències actuals en els tractaments d’aigua a les indústries alimentàries, les quals són molt marcades per les exigències de qualitat dels productes i per les exigències mediambientals de l’entorn.