Abstract:
Els alumnes de primer curs de Podologia acostumen a accedir al Grau per vies diverses i un gran nombre no ha estudiat el Batxillerat Científic. Aquesta diversitat es tradueix en un alumnat heterogeni a l’aula, tant pel que fa als seus coneixements previs com pel seu interès en les matèries bàsiques que es treballen en l’assignatura Bioquímica i Biofísica. En conseqüència, el professorat repetidament havia posat de manifest que era difícil dur a terme les classes a un bon ritme i acabar el programa, ja que mentre uns alumnes es desmotivaven per no poder seguir les classes, d’altres s’avorrien.
Amb la finalitat d’homogeneïtzar els coneixements de l’alumnat i afavorir-ne la transmissió transversal, durant el curs 2015-2016 vam incloure diverses sessions amb la metodologia docent d’aprenentatge entre iguals. Les sessions eren de caràcter voluntari i consistien en què alguns alumnes amb un nivell inicial de coneixements alt (determinat en una prova de nivell realitzada el primer dia de classe) tutoritzaven a companys amb un nivell més baix.
Com a resultat d’aquesta experiència, si bé el professorat no va percebre millores substancials en el desenvolupament de les classes, sí que es va observar una menor incidència de suspesos entre els alumnes que havien estat tutoritzats.