Comunicació presentada a les II Jornades Internacionals UPM sobre Innovació Educativa i Convergència Europea 2008. Universitat Politècnica de Madrid, 9, 10 i 11 de desembre.
El Curso de Introducción a la Universidad (CIU) se desarrolla en/nla Escuela Superior Politécnica de la Universidad Pompeu Fabra con la intención de alcanzar dos objetivos: (I) ofrecer a los nuevos información sobre las características organizativas y académicas de los estudios que ofrece la Escuela e (II) introducirlos a la metodología implantada mediante el Espacio Europeo de Educación Superior (EEES) de forma participativa y activa. Para la consecución de los objetivos se plantean actividades, clases y/nseminarios en base a tres grandes bloques temáticos: aspectos/ninstitucionales, metodológicos y recursos disponibles./nSe administran dos instrumentos que permiten realizar la evaluación de la organización y desarrollo de las actividades realizadas en particular, así como del curso en general. Estos resultados son analizados individual y globalmente y posteriormente se comparan con los obtenidos en el CIU 07-08./nDe toda esta información se extraen conclusiones del CIU a dos niveles en cuanto a la organización del mismo: por un lado se verifica la incorporación de mejoras respecto el CIU del curso pasado y, por el otro, se extraen nuevas propuestas de mejora para implementar de cara al próximo curso.
El Curs d’Introducció a la Universitat (CIU) es desenvolupa a l’Escola Superior Politècnica de la Universitat Pompeu Fabra amb la intenció d’assolir dos objectius: (I) oferir als nous estudiants informació sobre les característiques organitzatives i acadèmiques dels estudis que ofereix l’Escola i (II) introduir-los a la metodologia implantada mitjançant l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) de forma participativa i activa. Per a la consecució dels objectius es plantegen activitats, classes i seminaris partint de tres grans blocs temàtics: aspectes institucionals, metodològics i recursos disponibles. S’administren dos instruments que permeten realitzar l’avaluació de l’organització i desenvolupament de les activitats realitzades en particular, així com del curs en general. Aquests resultats són analitzats individualment i globalment i posteriorment es comparen amb els obtinguts en edicions anteriors. De tota aquesta informació s’extreuen conclusions del CIU a dos nivells quant a l’organització del mateix: d’una banda es verifica la incorporació de millores respecte el CIU del curs passat i, de l'altra, s’extreuen noves propostes de millora per a implementar de cara al pròxim curs.